נועה לארה מאיר
כותבת ועורכת התוכן של הקהילה
כשהעיסוק הופך לעסק
"לפני עשר שנים הייתי בקורס אימון להורים. הבת הגדולה שלי הייתה בת חמש וסיפרתי שאני בדיוק מכינה את מסיבת יום ההולדת שלה, רושמת רעיונות ויוצרת את ההפעלה. אז המנחה אמרה לי ׳תעשי מזה עסק! יש המון הורים שמחפשים עזרה ברעיונות לימי הולדת׳. וזה מה שעשיתי״ צוחקת דיקלה עמית צחוק מתגלגל, ומספרת על לידתה של ׳תיבת ההפעלות׳ – העסק האהוב שלה. ״עד היום המנחה צוחקת עליי שאם כל אחד שהיא הייתה אומרת לו לפתוח עסק היה עושה את זה, העולם היה נראה אחרת״.
דיקלה נשענת על ידה השמאלית, עיניה בורקות מאחורי זגוגיות המשקפיים. מאחוריה ארונית מסקרנת מלאה באביזרים. היא אישה רבת כובעים: מרפאה בעיסוק בהכשרתה, עבדה במשך שנים בתור ליצנית בשם ׳פיצה׳, וכיום עובדת בחטיבות ביניים, שם היא מתמחה בחינוך מיני ותכניות הכנה לחיים.
״עזבתי את העבודה כשכירה לפני שש שנים כדי לפתח את העסק שלי. הוא גדל המון כשעשיתי את זה, אבל משהו בי היה צמא גם למקום הטיפולי, אז חזרתי לחצי משרה. אני נהנית לשלב כי כזאת אני – צריכה להיות גם גם, תמנון עם שמונה זרועות, או שמונים״ היא משתפת.
הרעיון של ׳תיבת ההפעלות׳ פשוט, ידידותי וגאוני:
ערכת קונספט המכילה בתוכה הפעלות, משחקים ורעיונות. כל מה שצריך למסיבת יום-הולדת מלהיבה ותוססת, אותה כל אחד יכול להנחות. גם ללא נסיון בהדרכה. כשדקלה החלה לגלגל בראשה את הרעיון לפני עשר שנים, היא חיפשה מודל קיים של ערכות תוכן לימי הולדת בארץ ובחו״ל, ולא מצאה. את הפיילוט הראשון היא ניסתה על בעלה. ״נתתי לבעלי את התכנית עם החומרים ואמרתי לו: תפעיל. וזה היה מוצלח! היה לי קשה לשבת ולא להתערב, אבל זה עבד טוב ומשם זה התחיל״, היא נזכרת בחיוך.
מסיבה לכל סיבה
בתחילת דרכה יצרה דיקלה עמית קופסאות של ממש. כאלו שנפתחות ומגיעות עם חומרים מוחשיים ודיסק הדרכה. לפני חמש שנים, בהתאם לרוח הטכנולוגית הנושבת מסביבה, החלה לעבור לפורמט דיגטלי הנשלח מיידית כקובץ מפורט ומפנק, הישר לתיבת המייל של הלקוחות. נושאי הערכות נעים בין מסיבת חלל, פיג׳מות, פיראטים, חדרי בריחה, אגדות, ואפילו תכניות ריאליטי. המגוון רחב ויצירתי, כך שכל ילדה וילד ימצאו נושא להתחבר אליו ולקבל את המסיבה עליה חלמו.
לפי דיקלה, מסיבה טובה צריכה להעניק מכלול של מענים; הילדים שונים זה מזו והמטרה היא לאפשר לכל אחד ואחת למצוא את עצמם במסיבה. ״הרבה פעמים כשאנשים בונים מסיבה, הם הולכים למקומות שנוח להם. אם אני אוהבת משחקי חשיבה, אני אעשה מסיבה בסגנון הזה. אם אני טיפוס יותר ספורטיבי, אני אבנה הפעלה ספורטיבית יותר. אבל לא לכולם מתאים להיות כל הזמן בתנועה, למשל. צריך ליצור איזון בין הדברים, וזו המטרה של הערכה״.
כל ערכה כוללת מספר משחקים, הפעלות, סרטון הדרכה, טיפים לאירוח וארגון, והחשוב ביותר – חוברת הוראות מפורטת אשר מסבירה בדיוק מה להגיד ולעשות בכל שלב במסיבה.
דיקלה משלבת בין סוגי הפעלות שונות ומשחקים מוכרים ואהובים, לבין משחקים שהיא בודה מראשה היצירתי.
הנסיון העשיר שרכשה עם השנים כליצנית, מנחת קבוצות ומרפאה בעיסוק, מתבטא בדרך בה היא מתייחסת להכנה של כל ערכה; כמכלול, סיפור שלם, ותהליך. יש המון דברים שצריך לחשוב עליהם בפיתוח הערכות, ביניהם טווח גיל והמאפיינים העיקריים בכל גיל. ״לדוגמה עם מתבגרים, אני חושבת על איך לשים אותם במרכז במינון שיתאים להם, אבל בלי לעשות להם פאדיחה. זה מצריך רגישות. לערכות של אירועים משפחתיים אני מחפשת איזשהו באלאנס. כך שגם הילד בן השלוש וגם הסבא בן ה70 יוכלו להשתתף ולהנות, כל אחד בדרכו״, היא מסבירה.
העובדה שיש לדיקלה ארבע בנות בגילאים שונים בהחלט מייעלת את תהליך בדיקת התכנים והפעילויות. היא לומדת מבנותיה על הטרנדים החמים בכל קבוצת גיל, וכל אחת מהן מעורבת בשלב אחר ביצירה; פיתוח התוכן, שלבי האריזה, בדיקת התאמה של הערכה לגיל מסויים. ״עם קונספטים לבנים יותר קשה לי לבדוק… ״ היא צוחקת, ״אבל יש לי את התלמידים בעבודה, גם הם נהנית לנסות כל פעם משהו חדש ולתת פידבק. מי שאיתי – נהנה מהפיילוטים״.
להפעיל את הגוף והדמיון
״לא לכולם זה פשוט ואינטואיטיבי להפעיל, אבל מה שבטוח זה שאת המסיבה הזו לא שוכחים. לפעמים מתקשרים אליי אנשים שהיו הלקוחות הראשונים שלי. הילד כמעט בן 18 והוא עדיין לא שוכח את המסיבה שההורים עשו לו״, מחייכת דיקלה עמית בגאווה.
כיאה לכל עסק טוב, גם ׳תיבת ההפעלות׳ גדלה והתפתחה עם השנים וכעת, מלבד הלקוחות הפרטיים, דיקלה מכוונת גם לקהל יעד רחב של לקוחות עסקיים וארגונים. ״חברות וארגונים גדולים גילו את היכולת שלנו לארוז שמחה, אנרגיות, והווי בתוך תוכן שמגיע בצורת ערכה. הערכה מדברת את השפה הייחודית של הארגון שלהם״.
כיום הערכות של דיקלה מוצאות את עצמן במגוון מקומות. בתי ספר, צהרונים, וחברות גדולות, שמצליחים להפעיל פעילויות גדולות ומשמעותיות באמצעות המדריכים והעובדים שלהם.
״כל הדברים שחשובים לי כשאני בונה יום הולדת נמצאים גם כאן: שכולם ישתתפו, שתהיה גמישות ולא קיבעון מבחינת לוח הזמנים. שתתאפשר יצירתיות של מי שמפעיל. זה מרגש לראות ולשמוע איך זה קורה, להגיע לעוד בתים ומשפחות, לדבר בשפה ארגונית חדשה. אני מתאימה את עצמי לצרכים של אחרים וזוכה להיות חלק מחוויה גם אם אני לא נוכחת שם ממש״.
ל׳תיבת ההפעלות׳ יש מאגר מרשים של למעלה מארבעים ערכות מושקעות ומוכנות, ודיקלה תמיד זמינה לשיחה, ופתוחה לביצוע שינויים והתאמות אם יש צורך.
דיקלה מאמינה גדולה במשפט ״כל אחד יכול״. היא רוצה להנחיל להורים ומעסיקים את ההבנה שלהפעיל מסיבות ואירועים זה כיף, משמח, ויכול להיות פשוט מאוד! ״יש פה משפט שלקוחה פעם אמרה לי והוא תלוי לי מול העיניים כל הזמן״ היא מביטה מעל המסך. ״הורה שלומד להפעיל – זה הורה שמתפתח בהורות שלו. להבנה הזו אני מכוונת״.
ולסיום דיקלה שיתפה בכמה מחשבות...
מילה אחת שמתארת מה זה להיות עצמאית בשבילך:
– ״תמנונה״ (מצחקקת)
הדבר הכי טוב בלהיות עצמאית בעינייך:
– ״ההתאמה לקצב האישי שלי״
הדבר הכי מאתגר בלהיות עצמאית בעינייך:
– ״לנהל את עצמי. קל לי ללכת אוטומטי למקומות בהם כיף לי אבל זה לא תמיד רק פאן. המקומות שצריך, שאין ברירה לעבוד עליהם, הם המאתגרים״.
מה האפליקציה שאת הכי משתמשת בה בהקשר של העסק?
– ״פייסבוק.״
טיפ לעצמאיות בתחילת דרכן:
– ״לא להקשיב למה שלא תומך בך. וללכת עם החלומות.״
מה היא קהילת עצמאיות מהבטן עבורך?
– ״עמיתות/קולגות. נשים עצמאיות איכותיות, שהן בעצם כבר חברות. כשאני רוצה תמיכה או מקום לרעיון אני יודעת שיש קבוצה איכותית להתייעץ איתה.״
תוכלו לקרוא עוד על דיקלה עמית ועל תיבת ההפעלות באתר ובעמוד הפייסבוק העסקי. דיקלה גם מעניקה הטבה ייחודית לחברות הקהילה. פרטי ההטבה בלוח ההטבות.