
אורית בש סרוסי
מלווה עסקית ומאמנת אישית

אלה שלוי אנטליס
חוקרת מוטיבציה ומפתחת אפקטיביות, שותפה מובילה בקהילה
למה שיתופי פעולה הם כלי להנעה?
נשאלנו לא מזמן , כל אחת בנפרד – למה אנחנו עצמאיות, כשזה כל כך מאתגר? נכון שבחרנו בחיים הללו, אך עבורנו הדרך לעצמאות היתה טבעית. למרות האתגרים הקשורים אליה, אין לנו אופציה אחרת. כולכן פה קולגות שלנו, אז אין צורך להסביר בכתבה כמה קשה להיות עצמאית, ומה האתגרים שנלווים למעמד. במיוחד בשנה הזו, במציאות שבה תוך כדי פיתוח העסק, תכנון ועבודה קשה (שגם ככה דורשים אורך רוח והרבה הרבה סבלנות), נכנסנו לשנת קורונה ולקינוח קיבלנו את מבצע "שומר חומות". העולם כאילו אמר שאם עוד לא הפנמנו ששינויים הם חלק מהחיים – כדאי שנתעורר. במקום זאת, נשמח לשתף אתכן בנקודת המבט שלנו, שגם בנקודות העצירה של העסק (שמגיעות מתוך האתגרים המגוונים, השונים והייחודיים לכל אחת מאתנו ולכולנו יחד), שיתופי פעולה יכולים להוות כלי להנעה, ולמצוא פתרונות יצירתיים כדי לחזור לעשייה, וכך גם לעצמנו.
את הכתבה כתבנו יחד, כסקירת מקרה (Study case) לנושא חודש יוני בקהילה – שיתופי פעולה.
ומפה, בואו נצא לדרך …
מאיפה הכל התחיל?
באופן משעשע, הכתבה הזו נולדה מתוך קושי לחזור לעשייה. תקופת הלחימה האחרונה גבתה מחיר מכולנו, ומצאנו את עצמנו מתקשות להתניע. מתוך ההתכתבות על הנושא, נולד הרעיון לכתבה על שיתופי פעולה כדי לעודד חזרה לעשייה. בכתבה נפרט איך שיתוף פעולה (במקרה שלנו כתיבת הכתבה הזו) יכול לעזור להתניע את העסק ולהפוך איום להזדמנות.
דוגמה לשיתוף פעולה שעודד חזרה לעשייה בעסק
הנה דוגמה מעולה לזרימה (Flow) של איך שיתוף פעולה מתניע את כל העשייה:
נקודת התחלה: 21.5 – על הפרק משימה לכתוב כתבה בנושא חודש יוני בקהילה (כאמור, שיתופי פעולה), שתופיע בניוזלטר.
דדליין לביצוע המשימה: 1.6 (מזכירה שאנחנו ביום שישי, ה-21.5 אחר הצהריים, כן?)
זמן לביצוע: לא באמת הגדרנו זמן לביצוע המשימה. עם שק אדיר של כוונה, הוספנו אותה לעוד עשרות המשימות שממתינות לביצוע בצ'ק ליסטים של שתינו. שיהיה בהצלחה.
מוטיבציה: לא קיימת באמת, מחפשות אותה. שתינו עייפנו מההתמודדות וצריכות להרים את עצמנו איכשהו. מלחמה או לא, קורונה או לא – אנחנו חייבות להתניע!
הפתרון: כתיבה משותפת של הכתבה. ביחד נצליח!
התוצאה: 25.5 – הכתבה מוכנה לפרסום, סימנו V על עוד כמה משימות "על הדרך" ובזכות פרץ האנרגיה התחלנו עוד 2 שיתופי פעולה שונים לפעילויות בקהילה (צפו לפרטים בהמשך…)
ונחזור לנושא הכתבה…
איך שיתופי פעולה מעודדים חזרה לשגרה או המשך עשייה בעסק?
הגברת מוטיבציה מעצם החיבור לאחרות
שיתוף פעולה מחבר החוצה, מוציא מהקונכייה ומאפשר לתקשר עם אחרות. מעצם החיבור וההתחייבות לאחרת, רמת המוטיבציה עולה. ההסבר הקצר הוא שלא נעים לאכזב מישהי אחרת, מכל מיני סיבות. זה יכול להיות מתוך פחד מאכזבה, חשש ממה יגידו, פגיעה במוניטין, או לנבוע מדפוסי מחויבות חיצונית.
בכל מקרה, בשילוב הכוחות יש התחייבות בפני מישהי אחרת לעשות איתה משהו. אנו יוצרות מערכת אמון הדדי. היא סומכת עליך, וכעת לא רק שלא תרצי שתחשוב עליך רעות (מוטיבציה חיצונית), גם לא תרצי לפגוע בה (מוטיבציה פנימית). בצורה הזו, שיתוף פעולה עם קולגה קרובה, מפעיל מנגנוני מוטיבציה פנימית, מהם קל יותר לבצע וליהנות מהדרך. אפשר לראות ששיתופי פעולה הם כלי להנעה פנימית חזקה, שמגבירה אפקטיביות וביצועים.
תופעה נוספת שמתרחשת, מעצם העבודה המשותפת היא הדבקות פסיכולוגית. במקרה כזה פרץ האנרגיה של אחת ממש עובר אל האחרת. זו עוד סיבה שחשוב מאוד לבחור את השותפה בקפידה. לפני היציאה לדרך, בדקי האם קיימת התאמה בגישות שלכן ובתהליכי העבודה. חושבת שמצאת את השותפה לפעילות כלשהי אבל לא בטוחה? הקהילה מציעה שירותי ייעוץ, כדי לאתר, לתכנן לבנות ואפילו להוציא לפועל את שיתוף הפעולה המנצח עבורך. אל תהססי ליצור קשר לפרטים נוספים 🙂

פרץ יצירתיות שמביא לתוצאות גבוהות
שיתופי פעולה יוצרים פרץ של יצירתיות. סיעור המוחות המשותף מוביל לפתרונות ייחודיים, שאי אפשר יהיה למצוא במקום אחר. התמהיל המיוחד שקורה כשנשים יושבות לחשוב ביחד, בלתי ניתן להעתקה ושכפול (נושא שגם נידון הרבה בקהילה שלנו). החשיפה לניסיון של האחרת, הלמידה ההדדית והפיתוח המשותף של העסקים מכניסה רוח יצירתית ומרעננת את כל האנרגיות בעסק.
למשל בכתבה הזו: כל אחת מאיתנו מגיעה לנושא שיתופי הפעולה מזווית שונה, מעולם מומחיות נישתי שונה. על ידי שילוב הכוחות (והמוחות) שלנו יחד, הצלחנו לייצר כתבת עומק על נושא, מלאה בידע מקצועי עשיר ופרקטי, בהשקעת זמן פחותה בהרבה משהייתה נדרשת לכל אחת מאיתנו לעשות לבד.
יתרון אדיר נוסף של שיתופי פעולה, הוא שהם מייצרים מלא קשרים חדשים, רק בזכות האופציה לעשות משהו יחד. כשאת מחפשת מישהי לעבוד איתה, סביר שתפגשי הרבה קולגות מגוונות. החשיפה לנשים אחרות מפרה ומעודדת את העשייה. עם זאת, ההמלצה שלנו היא להגיע ממוקדת כדי לא ללכת לאיבוד, אבל לשמור על ראש פתוח ולנסות לאתר הזדמנויות מגוונות לצמיחה. איזון בין מיקוד בצרכים לאיתור ההזדמנויות שבסביבה, חשוב ושומר על שיתופי פעולה ככלי להנעה. קל מאוד להישאב לנטוורקינג ותהליך החיפוש אחרי השת"פ. ובכך בעצם להפוך את שיתוף הפעולה לגזלן זמן ואנרגיה.
אל תשכחי – במיוחד בעסק של אישה אחת, ועוד יותר אם היא רוצה להפוך לאימפריה, שיתופי פעולה הם ה-דרך (!!!) לפיתוח ומינוף עסקי! זו הדרך לעשות יותר דברים, בלי לעשות אותם לבד. וזה מוביל אותנו ממש יפה לנקודה הבאה…
פחות לחץ, יותר כיף
שיתוף פעולה טוב הופך קולגה לחברה. ואז מעצם זה שעושות משהו יחד, אוטומטית מפלס הלחץ יורד, רק כי יש מישהי שחולקת אותו אתנו. אנחנו הופכות לחלק מצוות, וכבר לא לבד. תחושת השייכות הזו חשובה מאוד ביצירת חוסן (סופר משמעותי ליזמית), שמירה על רמת האושר והיא אחד הגורמים החשובים במוטיבציה הפנימית. תחשבי על זה רגע, למה כולנו כאן, אם לא בשביל לעבור דברים יחד?
כשאת עובדת ביחד, תמיד יש מי שתיתן מילה טובה, תחשוב על הדילמות ותחזק כשצריך. מעבר לזה, בעבודה המשותפת יש המון רגעים של צחוק, מנוחה מחשבתית ודיון משותף. כשאנחנו יושבות יחד לאורך זמן, אנחנו הופכות לשבט.

חזרה לאיזון בלי אפשרות לברוח
שיתופי פעולה מחזירים את האיזון לחיים שלנו, גם אם באופן עקיף. ברגע שהבטחת לחברה שתעשו משהו ביחד (לא משנה אם זה כתיבת מאמר, או ביצוע סדנה) הפעלת מערך שלם של דברים שמשפיעים על העשייה בשטח. בדיוק לכן, חברה וקולגה שמבינה את מה שאת עוברת, חווה את זה יחד איתך ולא מוותרת לך – היא השותפה המושלמת לשיתוף פעולה שיתניע לך את המערכת כולה. היא תזכיר לך כשלא ביצעת משהו, תשאל איך אפשר לעזור ואולי אפילו תיקח חלק מהעומס. בסופו של דבר, המשמעות של צוות היא לחתור יחד לאותה המטרה. כשאת פועלת בשיתוף פעולה – את חלק מצוות וזה נותן ואומר המון. לא סתם המשפט הידוע "לא טוב היות האדם לבדו". העצמאות רצופה בבדידות ועבודה סוליסטית, ולכן איתור שיתופי פעולה (במיוחד בתוך קהילה שאת אוהבת) מאפשרים לנו לנשום, להתאזן ולהתחבר לסביבה שלנו.
לסיכום

שיתופי פעולה מומלצים מאוד כי הם:
- מעלים את רמת המוטיבציה, מעצם ההתחייבות למישהי אחרת
- יוצרים פרץ של יצירתיות, מתוך סיעור מוחות, שמוביל לתוצר ייחודי
- מורידים את מפלס הלחץ, כי יש עם מי לחלוק אותו
- מאפשרים להחזיר איזון לחיים, גם אם בצורה עקיפה
- מאלצים אותנו לחזור לעשייה ופעולה, לצאת מהקונכייה
- כייפים ומהנים הרבה יותר, מאשר לעשות משהו לבד
- מאפשרים לייצר מלא קשרים חדשים וחשובים
אנחנו מעודדות אתכן ליזום וליצור שיתופי פעולה בתוך הקהילה. יש כאן נשים כל כך מעניינות, שרק מתבקש שתחברו יחד לדברים נהדרים. זו ממש אחת המטרות שהקהילה הזו שמה לעצמה ונשמח לסייע לכן להצליח בשיתוף הפעולה בכל דרך שנוכל.
הדרך הכי טובה ליצור את אותם שיתופי פעולה, להכיר את הנשים האחרות ולהתחבר לעשייה משותפת, הוא לבוא למעגלים שלנו. כל פעם יושבות לשיח על נושא מקצועי, תוך הסתכלות שמערבת את כל מי שאנחנו – נשים ובעלות עסקים.
בנוסף, אנחנו תמיד זמינות להתייעצות ונשמח לסייע לכן להתחבר ולייצר שיתופי פעולה מנצחים, שיביאו אותך לשלב הבא.
אז זמן טוב להזמין אתכן למעגל הקרוב שלנו. כל המעגלים מועברים באופן היברידי, וניתן להתחבר אליהם מכל מקום בעולם. כל הפרטים על המעגלים שלנו נמצאים ממש פה.
ספרי לנו בתגובות על שיתופי פעולה מוצלחים שעשית, או על שיתוף הפעולה שאת מחפשת לעשות. אולי תמצאי אותה ממש כאן…
אהבת את הכתבה? את מוזמנת לשתף אותה ולהפיץ את הטוב הלאה
אורית בש סרוסי
אני מצמיחה ומקדמת פעילות עצמאיים ובעלי עסקים קטנים, דרך בניית תהליכים אישיים ומקצועיים, בהתאמה אישית ללקוחות שעובדים מולי. תחום ההתמחות שלי הוא ליווי ואימון עסקי, ובתוך תהליך העבודה שלי, אני משלבת כלי עבודה מהעולם העסקי והאימוני. במיוחד לעצמאיות מהבטן, אני מעניקה הטבה מיוחדת.
אני מאמינה שרק כאשר נחבר בין ההתמודדות עם החסמים האישיים שלנו ובין קידום המטרות העסקיות שלנו, נצליח ליצור התקדמות אישית ומקצועית וזאת מאחר והעולמות שזורים אחד בשני ולא ניתן להתעלם מהחיבור ביניהם.
עוד על אורית באתר ובאינסטגרם

אלה שלוי אנטליס

אני מכניסה אנרגיה בעשייה, לקהל פרטי, ארגונים וקהילות, דרך הפיכת תהליכי העבודה למונעים מתוך מוטיבציה פנימית, הכל בהתאמה אישית ללקוח. המומחיות שלי היא מוטיבציה והנעה בהנאה. התהליכים שלי משלבים כלים ופרקטיקות מעולמות הייעוץ, האימון, המיינדפולנס ועוד, ונשענים על מעל עשור של מחקר ושני תארים בנושא. רק לעצמאיות מהבטן אני מציעה שירותי ייעוץ עסקי עם הטבה מיוחדת.
אני מאמינה שהסתכלות רחבה, על כלל תחומי העשייה בחיים, מגבירה את האפקטיביות ומאפשרת להגיע למטרות בהנאה. החיבוריות בין כל התחומים, ושמירה על תהליכי אפקטיביזציה תמידיים, שומרים על החוסן ומגינים מפני לחץ ושחיקה.
בעלת BA פסיכולוגיה וניהול, MA ייעוץ ארגוני.
עוד על אלה באתר ובאינסטגרם