נטוורקינג הוא כלי חשוב לפיתוח עסקי, במיוחד לעסק של אישה אחת. זו הדרך הטובה ביותר לייצר קשרים עם לקוחות פוטנציאליים, להכיר קולגות ולפתח קשרים מקצועיים שייקחו את העסק שלך (ואותך) לשלב הבא. ובמיוחד עבורנו, הנשים, שייכות לקבוצה חשובה מאוד, לא רק לעשייה אלא גם למצב הרוח. בכתבה ריכזנו טיפים מובילים לנטוורקינג מוצלח ואפקטיבי.
נטוורקינג - מוצר חובה לכל עצמאית
היום יש מגוון אפשרויות למפגשי נטוורקינג, בהתאם להעדפות האישיות שלך. בקבוצות נטוורקינג "טהור", כמו BNI, BizMakeBiz, עצמאית ומעגלי תנופה למשל, תקבלי 60 שניות בלבד להצגה עצמית. בקבוצות כאלו המטרה העיקרית היא שיווק החוצה – לספר מה את עושה, מי קהל היעד שלך ולהתחיל לקבל (ולתת) הפניות. כדי להפיק מהן את המקסימום, כדאי להגיע עם נאום מעלית מוכן ומדוגם, שיספר אותך בצורה מדויקת לקהל.
אם הנטוורקינג ה"קר" פחות מדבר אליך, בקהילת עצמאיות מהבטן™ תמצאי מגוון פעילויות, כולן כוללות נטוורקינג נשי ורך יותר, כזה שנעים בבטן. בכל פעילות, בין אם מעגל עצמאיות, סדנה מקצועית, התנדבות או אירוע מיוחד – תמיד נוצרים קשרים משמעותיים ברמה האישית והעסקית.
עם זאת, הרבה פעמים קשה להביע את עצמך באותנטיות במצבים חדשים או להתחיל שיחת חולין. בהגעה למקום או קבוצה חדשים, עולים חשש וחוסר בטחון, במיוחד אם הגעת לאירוע לבד (מה שאנחנו דווקא ממליצות לעשות). כדי להתגבר על הקושי ואשכרה ליהנות מהאירוע, ריכזנו טיפים לנטוורקינג מוצלח, שיהפכו כל מפגש נטוורקינג עם עצמאיות אחרות להרבה יותר אפקטיבי ומהנה.
טיפ 1: להגיע מוכנה
למרות שהם אולי נחשבים מיושנים, כרטיסי ביקור הם עדיין הדרך הטובה ביותר להותיר רושם ראשוני מקצועי. הכרטיסים של היום יכולים להראות את היצירתיות והייחודיות שלך, על ידי עיצוב מדליק וחדשני. למשל, כרטיס מגנטי של קוסמטיקאית עם רוטינת טיפוח הפנים בבוקר/ערב שנשאר בזיכרון (וזמין בארון מעל הכיור). גם אם הכרטיס שלך קלאסי, אפשר לשדרג אותו עם צ'ופר קטן וזכיר. למשל, חן בר-שי הגיעה לפסטיבל נשים עם בקבוקי אלכוג'ל ממותגים (עוד לפני הקורונה). כל אחת בפסטיבל חיפשה אותה לקבל בקבוק, ונשארה עם הפרטים ליצירת קשר. ת'כלס? זו השקעה מאוד גדולה, וגם טופי יעלה חיוך ויעשה את העבודה.
אחרי שדאגת לכרטיס ביקור, תחשבי על השלב הבא של שמירה על קשר ותדאגי מראש לנוכחות אונליין, אליה אפשר להפנות את כל הקשרים החדשים. בתור התחלה אפשר להשתמש בעמוד פייסבוק (אישי/עסקי, להעדפתך). אך כדי לייצר רושם מקצועי יותר, ולהפיק יותר תובנות ותוצאות מהנטוורקינג, עדיף להפנות לאתר או דף נחיתה שמחוברים למערכת ניהול העסק. העיקר שיהיה מקום לפגוש אותך שוב ולשמור על קשר גם אחרי שהאירוע נגמר.
טיפ 2: לשים לב למסרים הסמויים
רוב התקשורת שלנו היא לא מילולית – כלומר, מנח גוף, טון דיבור, הבעות פנים. למעשה, שפת הגוף שלך מגלה יותר ממה שאת חושבת ומהווה שיקול עיקרי ביצירת הרושם הראשוני (שמתבסס תוך פחות משניה).
בטד נהדר הפסיכולוגית, איימי קאדי, מתארת את השפעת שפת הגוף על האופן בו אחרים תופסים אותך ועל התפיסה העצמית שלך! במחקר שלה היא מצאה כי עמידה בתנוחת סופרוומן במשך 2 דקות, מגבירה את העוצמתיות וגורמת לך לבטא את עצמך בביטחון ורוגע, גם במצבים לחוצים מאוד. אז לפני שאת נכנסת לאירוע הנטוורקינג הבא שלך, אנו ממליצות לקחת רגע עם עצמך מול המראה. תעמדי עם ידיים על המותניים וחיוך ותרגישי את עצמך גיבורת על חלל!
כדי לוודא שאת מעבירה את המסרים הנכונים, אפשר לעבוד על ההצגה העצמית. באזור הלמידה העצמית שבאתר, תמצאי מדריך מקיף לדיוק ההצגה העצמית עם מתודה ייחודית שפיתחתי, המבוססת על שיטת הכובעים של דה-בונו. באמצעות מיפוי הכובעים שלך ובחירת כובעים רלוונטיים לסיטואציה, תהיי בשליטה על המסרים הגלויים והסמויים, ותוודאי שהרושם שהשארת חיובי. העצה המובילה ביותר בהתכוננות למפגשים כאלו היא להתאמן, להתאמן, להתאמן. בהתחלה מול מראה או מצלמה ובהמשך מול משפחה קרובה וחברים. רק כך ההצגה העצמית שלך תישאר רגועה ונינוחה, גם במצבים חדשים ולא מוכרים.
טיפ 3: לנצל כל רגע
אם החלטת להשקיע את הזמן שלך בהגעה לאירוע כלשהו, כנראה שיש לזה מטרה. כדי לוודא שאת משיגה אותה, ולא מבזבזת את הזמן, האנרגיה והכסף שלך, חשוב מאוד להתמקד.
מאחר ובדרך כלל נגיע לאירועי נטוורקינג עם חברה, קל מאוד להיצמד אחת אל השניה ולהישאר באזור הנוחות. עם זאת, כך את בדיוק מחטיאה את המטרה לשמה הגעת! הרי זה לא דייט חברות, באת לעבוד – לייצר קשרים חדשים שייקחו אותך קדימה. בדיוק לכן עדיף להגיע לבד למפגשי מעגל ואירועים מיוחדים, ולחסוך את הפיתוי שבשיחה קולחת עם חברה ותיקה.
במקום זאת, כדאי להקדיש 3-5 דקות לכל שיחה ותמיד למצוא מכנה משותף. על ידי פנייה אל הכובעים המשותפים, תגבירי את הסיכוי שיתחברו אליך במהירות. ויזכרו אותך לאורך זמן. מדריך שיטת הכובעים מסביר שלב אחרי שלב איך לזהות את הכובעים הייחודיים והמשותפים בכל סיטואציה, כדי להפוך את הנטוורקינג להון חברתי.
אם היכרויות חדשות מלחיצות אותך, אפשר לנסות להגדיר לעצמך זמן מוגבל להיכרויות, אחריו אפשר לחזור לשיחות באזור הנוחות שלך. הורדת הלחץ מאפשרת ליהנות מהארוע ולשדר מסרים סמויים שנכונים לך.
טיפ 4: לשמור על הדדיות
הרבה פעמים קל לשכוח מה המשמעות המקורית של נטוורקינג: יצירת רשת קשרים שתומכת, מקדמת ומסייעת אחת לשניה. כמו בכל מערכת יחסים – הדדיות היא שם המשחק. במיוחד כשאת מגיעה מוכנה עם ההצגה העצמית, נאום המעלית וקהלי היעד המדויקים מסודרים לך בראש, קל לשכוח לעשות דבר אחד מאוד חשוב – להקשיב. אחד הדברים שמשותפים לכולנו, זה ההנאה לדבר על עצמנו. זו הסיבה שהרשתות החברתיות כל כך פופולריות. עם זאת, מפגשים ליצירת קשרים דורשים תנועה בשני הכיוונים.
כולם אוהבים לקבל דברים, לכן כדאי להקפיד לתת משהו לצד השני בכל אינטרקציה. כשאת מקשיבה באמת זה מאוד פשוט למצוא עצה או רעיון לתת לקולגה. סביר שיהיו לכן חוויות משותפות לחלוק, ותמיד אפשר להמשיך את השיחה על כוס קפה. כשאת נוכחת לחלוטין ברגע ומעניקה מתשומת הלב שלך לאחרת, את משאירה רושם חיובי וטעם טוב לעוד.
טיפ 5: לעשות שיעורי בית
ידע הוא כוח. הגעה לאירוע נטוורקינג בלי לדעת עם מי את רוצה לדבר מראש מורידה את סיכויי ההצלחה שלך. בדיוק לכן חשוב להשקיע בהכנה מוקדמת, בדיקה מי מגיעה ועם מי חשוב לך לדבר. כך, לא תגיעי מבולבלת ותבזבזי זמן יקר בשיחות עם קולגות פחות רלוונטיות.
מאחר והבדיקה מי ישתתפו באירוע היא חלק מהכנת הצגה עצמית רלוונטית, אפשר במהלכה לאתר מראש מי רלוונטית לתחום שלך ולסמן לעצמך מטרה לשוחח באירוע.
שמירה על מיקוד במטרות הנטוורקינג מבטיח את השגתן ודואג שלא תבזבזי זמן ואנרגיה. ההכנה המוקדמת מגבירה את הביטחון העצמי, ומסייעת לך להציג את הצד הטוב ביותר שלך.
טיפ של מתקדמות: כדי שההכנה המוקדמת תהיה זמינה בכל מקום ובכל זמן, אפשר להכין רשימת שמות באפליקציית Google Keep, ולסמן ✔ לאחר כל שיחה. כך גם תזכרי לשלוף את הנייד ולהחליף פרטים להמשך אינטרקציה.
טיפ 6: להסתובב
ההמלצה הגורפת ביותר לנטוורקינג היא לא לשבת! זו הסיבה שלטיפ הזה יש טיפ מקדים – לנעול נעליים נוחות. 😊
יש לזה כמה סיבות. קודם כל, ישיבה משדרת סגירות ולכן מקטינה את הסיכוי שייפנו אליך ויפתחו איתך באינטרקציה. כשאת מגיעה לאירוע נטוורקינג, את רוצה לשדר בדיוק את ההיפך, ולהזמין את הסביבה לשיחה.
בצורה כזו, ישיבה גורמת לך לפספס את ההתרחשויות מסביב. כשאת יושבת את לא רואה מה קורה, ומהר מאוד תוציאי את הנייד ותשאבי לתוך הרשתות החברתיות. קצת מצחיק כשאת באירוע נטוורקינג, לא?
לעומת זאת, הסתובבות חופשית מאפשרת לך להרגיש את החלל. את יכולה לאתר מקומות שנעימים לך. כך את מבטיחה שהקהל יראה אותך ומגבירה את הסיכויים לפגוש פנים מוכרות.
טיפ 7: להגדיר יעדים
נכון שזה גם כיף, אבל אירוע נטוורקינג נועד לעבודה. למרות שחשוב ליהנות ולמלא מצברים, יציאה מאירוע כזה בלי היכרויות חדשות היא בזבוז של כל המשאבים – זמן, אנרגיה וכסף.
אחת הדרכים הטובות ביותר לוודא עמידה ביעדים, היא מטרות ברורות וניתנות למדידה. את יכולה להגדיר לעצמך כל מיני מטרות כדי לוודא שהאירוע יהיה אפקטיבי. למשל, חלוקת 10 כרטיסי ביקור לפחות, שיחה עם 5 אנשי מקצוע רלוונטיים לפרויקט חדש או כל מדד אחר לנטוורקינג מוצלח עבורך.
אם את טיפוס תחרותי, תוכלי להגביר את ההנאה והתפוקות על ידי ניסיון להשתפר מאירוע לאירוע ולהגביר יעדים. כך תשמרי על האנרגיה גבוהה ותהני לנצח את עצמך (שזה הניצחון המתוק ביותר).
טיפ 8: ליהנות!
אין כל ספק שאירועי נטוורקינג חשובים לפיתוח העסקי, האישי והמקצועי. המטרה העיקרית שלהם היא למקסם את הקשרים שלך ולקדם את העשייה לשלב הבא.
אל תשכחי שעם זאת הם גם הזדמנות מעולה להתרענן, למלא מצברים ולהירגע. בעינינו, אלו פעילויות הרווחה של העצמאות, ולכן חשוב מאוד גם לזכור ליהנות מהם.
מעבר לכך שזה הופך את הכל ליותר נעים עבורך, כשאת נהנית זה מקרין החוצה ומושך אליך עוד אנשים. ההתנהלות שלך אחרת, רגועה ושלווה יותר. כך יש הלימה בין המסרים הגלויים והסמויים שלך, דבר שמביא לרושם חיובי. תבואי מראש בלבוש נוח ומצב רוח טוב, תמצאי את המעגלים שנעימים ומדברים את השפה שלך וכך תתחברי גם לעצמך.
כפי שאמרנו , יש המון סוגים וקבוצות של נטוורקינג. את יכולה למצוא מקום כזה בכל הפעילויות של הקהילה, בהן המקצועי והאישי יושבים ביחד. בכל חודש אנו נפגשות למפגש מעגל עצמאיות, בו אנו מתחברות אחת לשניה ולעשייה שלנו. בנוסף, אנו מפרסמות סדנאות ואירועים מיוחדים אחת לתקופה. את הכל אנו מעדכנות בלוח האירועים, בקבוצת הוואטסאפ ובניוזלטר של הקהילה.
נשמח לפגוש אותך באחת מהפעילויות הקרובות שלנו, ולהוסיף גם אותך לרשת הקשרים של הקהילה.